26 maart 2019 FEC Sevenum

Programma

We hebben een afwisselend programma voor je samengesteld op maar liefst verschillende 4 stages. Op de Mainstage 5 keynotes en op Stages 1 t/m 3 vier workshoprondes waar je kunt kiezen uit 12 verschillende presentaties. Natuurlijk ontdekken we in Food & Fun alle lekkernijen van de ABC restaurants en gaan we in de middag behind the scenes. We komen steeds weer bij elkaar op het Innovatieplein waar onze topleveranciers zich aan je presenteren en je prima kunt netwerken.

Mainstage

Welkom op de Vakdag!
09:00 uur

Welkom op de Vakdag!

De deuren worden voor je geopend en de dag begint met een lekker kopje koffie of thee. Uiteraard hebben wij voor de bezoekers die van ver komen iets hartigs klaarstaan voor de lekkere trek. Praat op deze inspirerende locatie met andere bezoekers. Wat verwachten zij van de dag? Welke workshops willen zij niet missen en met welke tour gaan ze mee? 

Welkomstwoord door Hans van Leeuwen
09:30 uur

Welkomstwoord door Hans van Leeuwen

Welkom bij de derde editie van de Vakdag 'Het nieuwe dagje uit'. Hans van Leeuwen van PleisureWorld NRIT is deze dag je gastheer.

Hans van Leeuwen / Trendwatcher - Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme
Hoe Mattel Play! in Sevenum kwam
09:35 uur

Hoe Mattel Play! in Sevenum kwam

Ronald Hoppzak neemt je mee in de ontwikkeling en opzet van Mattel Play! Sevenum. Hoe heeft Ronald deze wereldspeler met karakters als Bob de Bouwer, Angelina Ballerina en Brandweerman Sam naar Limburg weten te halen? Wat komt er allemaal bij kijken, hoe financier je het, wat verandert er gaandeweg het proces en hoe loopt het nu? Ronald neemt je mee in dit adembenemend avontuur. 

Ronald Hoppzak / Directeur Mattel Play! Sevenum
Het verhaal van het ABC Restaurant
10:00 uur

Het verhaal van het ABC Restaurant

Gezellig samen eten maakt het nieuwe dagje uit helemaal af en draagt in hoge mate bij aan het geluksmomentje van de dag. We zijn de hele dag te gast in het ABC-restaurant waar good food en good feelings centraal staan in de 11 verschillende restaurants. Maarten Meurs vertelt je alle ins- en outs van deze franchiseformule die misschien volgend jaar op jouw bedrijf staat.

Maarten Meurs / Directeur ABC Restaurants
Koezio Live Adventure Games
10:25 uur

Koezio Live Adventure Games

U bent hier, omdat u bijzonder bent. Zo begint de missie in het innovatieve indoor adventurepark Koezio. Die missie kun je alleen volbrengen door elkaar te helpen, grenzen te verleggen, elkaar te vertrouwen en daardoor samen vooruit te gaan. De vier vestigingen richten zich op zowel groepen particulieren als bedrijven. Bertrand vertelt je alles over deze grensverleggende attractie en het slimme model erachter.

Bertrand Delgrange / CEO Koezio
Innovatiepitches
10:50 uur

Innovatiepitches

Nieuw bij de Vakdagen zijn de supersnelle en informatieve presentaties van innovaties voor de branche. Je bent als eerste op de hoogte van nieuwe producten en diensten van gevestigde topleveranciers en startups! Janssen-Fritsen presenteert hier de Jungle Chase, the next level in apenkooien en we hebben de primeur van de First VR Lasergame.

Hoe Toverland het bijna onmogelijke mogelijk maakt
15:30 uur

Hoe Toverland het bijna onmogelijke mogelijk maakt

Vorig jaar opende Attractiepark Toverland het nieuwe entreegebied Port Laguna en het nieuwe themagebied Avalon. Met deze investering van ruim 35 miljoen euro werd het park in één klap anderhalf keer zo groot. Wat waren de beweegredenen achter deze uitbreiding, hoe heeft het attractiepark zich op de opening voorbereid en op welke manier zijn de nieuwe gebieden in de markt gezet? Tessa neemt je mee in het magische verhaal van dit ambitieuze familiebedrijf.

Tessa Maessen / Communicatie manager Toverland
111 wereldtrends
16:00 uur

111 wereldtrends

Trendwatcher en conceptontwikkelaar Hans van Leeuwen deelt in een kernachtige presentatie zijn unieke inzichten in de laatste trends en ontwikkelingen binnen onze branche. In zijn presentatie 111 Wereldtrends koppelt hij moeiteloos consumententrends aan toekomstige ontwikkelingen die hij met aansprekende nationale en internationale voorbeelden illustreert. Na zijn presentatie gaat u gegarandeerd vol inspiratie naar huis.

Hans van Leeuwen / Trendwatcher - Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme
Uitreiking Award
16:30 uur

Uitreiking Award

Natuurlijk reiken we net als voorgaande jaren de Award uit voor het beste Family Entertainment Center. Wie neemt het stokje over van De Voltage en The Maxx? Maak kennis met de genomineerden en samen tellen we af naar de winnaar van 2019!

Stage 1

Van indoorspeeltuin naar Multi Entertainment Center
11:00 uur

Van indoorspeeltuin naar Multi Entertainment Center

De ontwikkeling van Family Entertainment Centers kwam bij onze Oosterburen wat later op gang dan in ons land maar die achterstand maken ze nu meer dan goed. Timo Gildemeister vertelt je alles over de ontwikkeling van zijn zeer complete Multi Entertainment Center in Husum. Hij gaat daarbij in op de ontwikkeling van de locatie, nieuwe sporten, de voordelen van een geïntegreerd centrum en deelt relevante kengetallen. 

Timo Gildemeister / Eigenaar Fun Center Husum
Hoe een surrealistisch doolhof een hip en eigentijds publiek aantrekt 
11:45 uur

Hoe een surrealistisch doolhof een hip en eigentijds publiek aantrekt 

Tilburg krijgt een surrealistisch doolhof van 450 m2 met rooftopbar. In Doloris ervaren de bezoekers een mysterieuze mix van muziek, theater en beeldende kunst. De makers noemen het een surrealistisch universum dat de zintuigen op scherp zet en speelt met emoties van de bezoeker die er doorheen loopt, klimt of kruipt. Joep van Gorp geeft je een maand voor de opening alvast een sneak preview en vertelt hoe hij een hip en eigentijds publiek gaat aantrekken. 

Joep van Gorp / Initiatiefnemer Doloris
Dinopark Twente Airport – een tijdelijk living theatre 
14:15 uur

Dinopark Twente Airport – een tijdelijk living theatre 

Je moet maar lef hebben. Overdag als marketing manager druk in de weer bij Burgers’ Zoo in Arnhem en in je vrije tijd Dinopark Twente opzetten. Geen nieuwe dierentuin maar een event op de voormalige vliegbasis Twente. Deze zomervakantie kunnen bezoekers daar 44 dagen lang 57 levensgrote bewegende replica’s van t-rex en zijn maten bewonderen. Tim vertelt je in Sevenum graag het verhaal en het idee achter Dinopark Twente. Een tijdelijk evenement of living theatre op een unieke locatie waarbij beleving en een storyline het tot een onvergetelijk dagje uit maken. Precies zijn hogere doel en hetgeen dat hij wil bereiken in zijn stad Enschede.

Tim Lammers / Dinopark Twente
Hoe een gezond horeca-aanbod geld en tevreden klanten oplevert
15:00 uur

Hoe een gezond horeca-aanbod geld en tevreden klanten oplevert

Suzanne van der Pijll is een van de initiatiefnemers van de Tasforce Gezond Uit waar dagattracties en toeleveranciers samenwerken aan gezond eten op een dagje uit. Ze neemt je mee in de meningen van consumenten over het aanbod in parken en laat zien hoe je met gezond en lokaal geproduceerd eten geld kunt verdienen en de klanttevredenheid omhoog krijgt. 

Suzanne van der Pijll / Managing partner Schuttelaar & Partners

Stage 2

Tapperuse, betaal voor gebruik
11:00 uur

Tapperuse, betaal voor gebruik

Tapperuse is een innovatieve app waarmee je voor een bezoek aan een dagattractie alleen betaald voor de tijd dat je binnen bent. Consumenten hoeven zich maar één keer te registreren, zijn overal direct welkom en betalen alleen voor hun daadwerkelijke gebruik. Dat doen ze voor zichzelf, vrienden of het hele gezin. De betaling gaat achteraf via AfterPay. Dat maakt niet alleen tickets, maar ook de kassa overbodig. Elke dag worden sauna’s, schaatsbanen, pretparken, klimbossen, binnenspeeltuinen, zwembaden en fiets- en autoverhuurbedrijven aan het aanbod toegevoegd.

Wilbert Witkamp / Founder & CEO Tapperuse
Smart Data: Wie is je beste klant?
11:45 uur

Smart Data: Wie is je beste klant?

Weet wie je klanten zijn, wat ze beweegt, waar ze hun geld aan uitgeven en hoe je ze kunt bereiken, is essentieel in deze tijd. Maar misschien nog belangrijker is welke klanten het hoogste bestedingspatroon hebben, hoe je deze zo vroeg mogelijk kunt ontdekken en waar je er meer van kunt vinden. Jan Louwris is door de wol geverfd als het gaat om slim gebruik van data voor gesegmenteerde communicatie.

Jan Louwris / Whooz Developing Your Business 
Verloederd pand omgetoverd tot kloppend hart van Amsterdam-West
14:15 uur

Verloederd pand omgetoverd tot kloppend hart van Amsterdam-West

De Hallen Amsterdam is een voorbeeld van een nieuwe visie op het ontwikkelen van vastgoed. Dit uit zich bijvoorbeeld in de bijzondere samenstelling van huurders in het complex - commercieel, cultureel en maatschappelijk. Samen zorgen wij dat De Hallen Amsterdam een plek is waar iedereen zich welkom voelt. Als directeur van De Hallen Amsterdam, een voormalige tramremise (een belangrijk industrieel rijksmonument) die getransformeerd is tot ontmoetingsplek en kloppend hart van Oud West, ben ik o.a. verantwoordelijk voor beheer en onderhoud van het gebouw, het stimuleren van goede samenwerking met onze huurders en de buurt, en het in de markt zetten van De Hallen Amsterdam.

Johan Valster / Directeur De Hallen Amsterdam
The Nature Game Drenthe
15:00 uur

The Nature Game Drenthe

Het is een sprookje, het is een vette game en een les natuureducatie Maar dan wel een hele leuke voor ieder kind van 8 tot 88 jaar! The Nature Game Drenthe is een magische tablet game voor in het Nationaal Park Dwingelderveld. Met dit spel kun je dingen ontdekken die je normaal nooit kunt zien. Je loopt over een schatkaart en de kompas wijst jou de weg door het gebied. Met tablet ontdek je dat wat voor een gewone wandelaar verborgen blijft en leer je op een hele leuke manier, door filmpjes, raadsel, en interactieve spellen. Deze onvergetelijke beleving maakt van de natuur een interactieve ontdekkingsreis. Het verhaal is uniek en alleen op deze plek te beleven. Wat de game behelst en hoe je zo’n game in het Nationale Park gerealiseerd krijgt, komt aan bod in de workshop.

Bianca Grote Beverborg / Mede-eigenaar van het creatief ontwikkelbureau kiemkr8

Stage 3

Van basis activiteit naar Family Entertainment concept
11:00 uur

Van basis activiteit naar Family Entertainment concept

Het concept ZERO55 van Accres krijgt dit jaar in Apeldoorn een twee vestiging. In Enschede hebben de vele bezoekers al kennis gemaakt met elektrisch karten, lasergamen, virtual reality racing, de mini escape rooms en de interactieve klimmuur. In de presentatie laten we zien hoe we in een sterk concurrerende markt binnen twee jaar een tweede vestiging te openen

Peter Plantenga / Manager ZERO55 Family Entertainment Centers Accres Apeldoorn
De kracht van de regio!
11:45 uur

De kracht van de regio!

Ticketsplus maakt online ticket verkoop gemakkelijker voor iedereen die belevenissen aanbiedt in de recreatie-, leisure- of entertainment branche. Rick deelt in zijn presentatie diverse trends en ontwikkelingen in de markt met je en laat zien hoe de veelzijdige verkoopkanalen van Ticketsplus je helpen aan meer bezoekers.

Rick Kieboom / Sales Manager Ticketsplus

Innovatieplein

Gielissen
3315 uur

Gielissen

Met deze duurzame design vakantiewoningen op het water zetten we een nieuwe standaard in recreatie. MarinHomes zijn volledig nieuw ontwikkelde exclusieve vakantiewoningen die een compacte buitenmaat combineren met opvallend veel binnenruimte. Alle MarinHomes bieden ruimte aan twee tot acht vakantiegangers.

Meer informatie
Every Office
3318 uur

Every Office

EveryOffice is een recreatiepakket voor recreatieondernemers die vooruitstrevend en innovatief willen zijn. Uw totale recreatie- en bedrijfsproces in 1 softwarepakket. Wij maken het mogelijk.

Meer informatie
CAT Control Systems
3346 uur

CAT Control Systems

CAT Control Systems, een toonaangevende leverancier in de recreatie met toegangscontrolesystemen, slagboominstallaties, kentekenregistratiesystemen en leverancier van volledig geautomatiseerde camperparken. Meer informatie op: https://www.catcontrolsystems.nl/

Meer informatie
IJslander
3347 uur

IJslander

IJslander biedt al ruim 20 jaar oplossingen voor speel- en sportvraagstukken in de buitenruimte. Daarbij streeft IJslander naar een circulaire economie en ontwikkelt haar sport- en speeltoestellen volgens het Cradle-to-Cradle principe.

Meer informatie
Van Egdom
3352 uur

Van Egdom

Van Egdom Recreatietechniek B.V., met vestigingen in De Meern en Emmeloord, is een internationaal georiënteerd bedrijf, gespecialiseerd in turn-key projectontwikkeling van waterattracties, maar is ook de professional wanneer het gaat om renovatie en het upgraden van bestaande (zwem)accommodaties.

Meer informatie
Active Bowling
3588 uur

Active Bowling

Active Bowling Products is een bedrijf in alles op het gebied van bowling en aanverwante producten. Of het nou gaat om een nieuw te bouwen bowling installatie, renovatie van verouderde bowlingbanen of een bedrijfsuitbreiding, wij zijn voor u de ideale partner.

Meer informatie
Ultratag
3589 uur

Ultratag

UltraTag has been developed by an enthusiastic team of two high tech friend. After many brainstorms, UltraTag’s first prototype became reality in 2014. We haven’t been idle ever since, and we’re still working on new developments and updates.

Meer informatie
Vr Room
3590 uur

Vr Room

The VR Room is als eerste Virtual Reality entertainmentbedrijf van Nederland al jaren het go-to adres voor iedereen die geïnteresseerd is in de mogelijkheden van Virtual Reality. Met onze unieke VR Experiences, VR Lasergamen en binnenkort VR Escape Room is ons aanbod aan VR-ervaringen geschikt voor iedereen!

Meer informatie
Sidijk - Creatief in een breed leisure aanbod
3591 uur

Sidijk - Creatief in een breed leisure aanbod

Sinds 1978 wereldwijd een begrip in de leisure. Ons aanbod gaat van airtrampolines tot trampolineparken en van klimvulkanen tot binnenspeeltuinen. De focus ligt op het maken van unieke ontwerpen en het blijven innoveren van onze producten.

Meer informatie
RED Online Marketing
3592 uur

RED Online Marketing

RED is een online marketing bureau en werkt uitsluitend voor reis- en recreatie wereld in Nederland, België en Duitsland. Zo zijn we sinds 2015 zowel ANVR Branchepartner als RECRON Top Adviseur. We werk(t)en o.a. voor OTA’s, reisbureau’s, vakantieparken, campings en hotels.

Meer informatie
Yalp
3593 uur

Yalp

Yalp maakt sport- en speeltoestellen, zodat mensen weer meer buiten gaan bewegen. Voor leeftijd 0 tot 100. "Ons team levert de beste speeltuinen en sportplekken die passen bij de hedendaagse maatschappij. Wij leveren klimtoestellen, maar ook outdoor DJ-tafels, voetbalwanden en freerunning omgevingen."

Meer informatie
Pinball Palace
3594 uur

Pinball Palace

Wij zijn de leverancier voor u als het gaat om amusementsapparaten, zowel nieuw als gebruikt. Wij leveren aan bedrijven en particulieren van jukebox tot éénarmige bandiet. Bij Pinball Palace kunt u ook terecht voor het huren van amusementsmachines.

Meer informatie
Eli Play
3595 uur

Eli Play

ELI play (European Leisure Industries) is de leverancier van indoor speeltuinen, trampolineparken en sportcourses. Met meer dan 20 jaar ervaring zijn we de expert op dit gebied. Wij vinden het fantastisch om dromen van ondernemers te kunnen vormgeven met speeltoestellen van de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid.

Meer informatie
Sportainment Group (by JF) - Als oplossing voor uw accommodatie
3663 uur

Sportainment Group (by JF) - Als oplossing voor uw accommodatie

Janssen-Fritsen is al decennia prominent actief in de sportwereld. Als producent, leverancier en inrichter van indoor sportaccommodaties (speellokalen, gymzalen, (top) sporthallen en turnhallen) koppelen wij met ons assortiment sport aan fun en entertainment!

Meer informatie
Qugo
3665 uur

Qugo

De Qugo is een snel en flexibel vervoermiddel. Met zijn krachtige en milieuvriendelijke elektrische naafmotor, biedt de Qugo een soepele, duurzame en economische rit. De Qugo is er voor je bezoekers en personeel.

Meer informatie
Recras
3666 uur

Recras

Een administratie- en reserveringssysteem voor de recreatiebranche, ontwikkeld door een unieke combinatie van recreatieondernemers en programmeurs.

Meer informatie
Tapperuse
3667 uur

Tapperuse

Met Tapperuse betalen je gebruikers of bezoekers per minuut en alleen voor de tijd dat ze op je locatie zijn of je product gebruiken. Door spontaan en vrijblijvend bezoek/gebruik te stimuleren, trek je nieuwe klanten aan en verhoog je de klanttevredenheid.

Meer informatie
Welt der Freizeit
3668 uur

Welt der Freizeit

Een leisurebeurs op een unieke locatie, een volledig themapark dat twee dagen in het teken zal staan van de German Leisure Exhibition. Een uniek en breed aanbod zal bezoekers informeren en verrassen, waarbij de nadruk ligt op leisureattracties.

Meer informatie
Ticketsplus
3675 uur

Ticketsplus

Door vraag en aanbod uit de leisure- en entertainmentmarkt beter op elkaar af te stemmen en de belevenismarkt transparanter te maken, vergroten we de markt, zorgen we voor betere en slimmere deals en wordt er aan het einde van de rit door gebruikers meer omzet gemaakt!

Meer informatie
Mooveteam
3676 uur

Mooveteam

Ontwerp je eigen exclusieve spel voor jouw klanten. Of het nu gaat om een city tour, treasure hunt, themaspel, interactieve rondleiding of quiz, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Meer informatie

Food & Fun

Koffie en muffins
11:30 uur

Koffie en muffins

U kunt kiezen voor een korte pauze op het inspiratieplein zodat u weer met volle aandacht de nieuwe sprekers kunt bezoeken en kijk bij workshops of er een interessant onderwerp voor u bij zit om daar aan te sluiten.

Innovatieplein / netwerk
12:15 uur

Innovatieplein / netwerk

Tijdens de Vakdag presenteren bedrijven uit binnen- en buitenland samen met de Toppartners van PleisureWorld NRIT hun allernieuwste ontwikkelingen en oplossingen op het Innovatieplein. Weet u hoe u alle processen in uw bedrijf efficiënt aan elkaar kunt koppelen? Is er een oplossing voor uw personeelstekort? Wat zijn de nieuwste marketingtools? Wat zijn de nieuwste foodconcepten die uw gasten zullen verrassen? Tal van toeleveranciers met unieke innovaties presenteren hier voor het eerst hun producten op de Nederlandse markt.

Lunch
12:30 uur

Lunch

We gaan even uitblazen van alle kennis en inspiratie die we in de ochtend hebben opgedaan. De inbegrepen lunch is een mooi moment om kennis te maken met de diversiteit van het ABC-restaurant, de accu weer op te laden en te netwerken met de andere bezoekers van de Vakdag.

Tour
13:30 uur

Tour

We zijn niet voor niets te gast bij dit Family Entertainment Center. Natuurlijk gaan we ook behind the scenes. Kijk in de keuken van het ABC Restaurant, ontdek Action House The Portal of zie hoe dag- en verblijfsrecreatie elkaar kunnen versterken.

Koffie en muffins
14:45 uur

Koffie en muffins

U kunt kiezen voor een korte pauze op het inspiratieplein zodat u weer met volle aandacht de nieuwe sprekers kunt bezoeken en kijk bij workshops of er een interessant onderwerp voor u bij zit om daar aan te sluiten.

Innovatieplein / netwerk
16:15 uur

Innovatieplein / netwerk

Tijdens de Vakdag presenteren bedrijven uit binnen- en buitenland samen met de Toppartners van PleisureWorld NRIT hun allernieuwste ontwikkelingen en oplossingen op het Innovatieplein. Weet u hoe u alle processen in uw bedrijf efficiënt aan elkaar kunt koppelen? Is er een oplossing voor uw personeelstekort? Wat zijn de nieuwste marketingtools? Wat zijn de nieuwste foodconcepten die uw gasten zullen verrassen? Tal van toeleveranciers met unieke innovaties presenteren hier voor het eerst hun producten op de Nederlandse markt.

Afsluiting van de dag & Netwerkborrel
16:45 uur

Afsluiting van de dag & Netwerkborrel

We sluiten de dag gezellig af met een netwerkborrel waar je met andere deelnemers elkaars inzichten van de dag kunt uitwisselen. Wie weet word je nog meer geïnspireerd en ontstaan er mooie ideeën en samenwerkingen.